Saffranskrabbelurer

Vi är mitt uppe i advent och snart är julen här. För många innebär det inomhusmys i stor skala! Det har ju givetvis sin charm, men vi vill också slå ett slag för att komma och ut ta chansen till dagsljus och frisk luft. Och vad passar bättre än att då ta med dig adventsmyset ut i naturen och mysa en stund tillsammans. Något som verkligen hör den här tiden till är saffran, vilket är något som vi längtat efter under lång tid nu. Vårt adventstips är att stekt saffranskrabbelurer på en stekhäll, stekpanna eller i friluftskök. Enkelt och supergott!

Saffranskrabbelurer recept; (10-15 st)

  • 1 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 2 ägg
  • Smör att steka i & strösocker att doppa dem i.

Såhär gör du saffranskrabbelurer

Vi gjorde ordningen smeten hemma, blandade alla ingredienserna i en bunke och rörde om till en jämn smet. Sedan hälldes smeten över i en burk.

Vi använde två skedar för att klicka ut smeten i lagom klickar i stekpannan. Smeten flyter sedan ut, så lägg inte klickarna för tätt.

Man får passa dem noga så att de inte bränns särskilt på en stekhäll över öppen eld som kan vara svår att justera i temperatur på samma sätt som exempelvis ett friluftskök. Vårt bästa tips är att elda försiktigt och med små stickor för att enklare kunna justera temperaturen på stekhällen.

Glöm inte att mysa!

När saffranskrabbalurerna är färdiga är det bara att doppa dem i strösocker och njuta av dem samtidigt som man myser vid elden. Och glöm inte bort myset. Det är en perfekt stund att få tillsammanstid och stanna upp i den stress som annars för många kännetecknar den här tiden fram till jul.

Fler recept att tillaga på stekhäll

Som sagt finns det massor av spännande mat som kan tillagas på en stekhäll. Här nedanför hittar du fler inlägg om att laga mat på stekhäll. Hoppas att du kan hitta lite inspiration att laga mat på stekhäll.

  • Julig äppelpaj på stekhäll
    Vi vill slå ett slag för att ta med sig julmyset och familjen ut i naturen. Här är en julig äppelpaj som passar perfekt för utomhusjulmyset men den går givetvis lika bra att göra året runt. Så låt dig inspireras, ta med familjen ut och testa detta smaskiga receptet. Det kommer garanterat att bli succé….
  • Saffranskrabbelurer
    Ta med dig adventsmyset ut! Vi gjorde saffransskrabbelucker på stormköket.
  • Höstgryta på stekhäll
    Det är något speciellt med att tillaga och äta maten utomhus! Att tillaga och äta mat ute är ett enkelt sätt att göra utflykten lite mera äventyrlig. Du kanske tror att det är svårt och krångligt att laga mat ute? Sanningen är att det inte behöver vara jobbigare och mer omständigt än att göra det…
  • Pizza på stekhäll
    De flesta är nog överens om att mat smakar extra bra när man äter utomhus. Pizza är inget undantag. Så varför inte ta med dig familjen och pizzamyset ut i skogen? Ett perfekt sätt att göra utflykten lite äventyrligare, mysigare och godare. Här delar vi med oss av en favorit, att grädda pizza på stekhäll….
  • Kycklingwok på stekhäll
    Det är något speciellt med att tillaga och äta maten utomhus! Att tillaga och äta mat ute är ett enkelt sätt att göra utflykten lite mera äventyrlig. Du kanske tror att det är svårt och krångligt att laga mat ute? Sanningen är att det inte behöver vara jobbigare och mer omständigt än att göra det…
5 4 Röster
Inläggsbetyg
advent, adventsmys, adventstid, årets julklapp 2020, friluftsliv, friluftsliv med barn, Krabbelurer, recept traniga kök, saffran, skrabbelucker, storm kök, trangia kök, utflykt, utflykt med barn, utflykts tips, utforskanaturentillsammans
Föregående inlägg
Köpa längdskidor och annan längdutrustning till barn
Nästa inlägg
Lär ditt barn åka längdskidor
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Kommentarer
äldsta
senaste poppuläraste
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
Elin
Elin
3 år sedan

Hej, ser ju supersmarrigt ut. Men kan receptet verkligen stämma? Jag blandade det nu och det blev alldeles för lite vätska i så det blev en deg. Har spätt med extra mjölk och nu ska vi ge oss ut i skogen och testa som adventsfikat. 🙂

Christian Olars
Admin
3 år sedan
Reply to  Elin

Oj, vi får dubbelkolla så att vi inte har skrivit någonting fel. Hoppas att adventsfikat blev lyckat iaf. Trevlig advent på dig!

Elin
Elin
3 år sedan

Det blev väldigt lyckat, och väldigt gott. 😊

Christian Olars
Admin
3 år sedan
Reply to  Elin

Vad roligt att höra. Tusen tack för återkoppling – vad glada vi blir!

4
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x