Ingen fettisdag utan semla. Är det så att vi svenskar gärna ännu starkare vill hålla fast vid våra svenska traditioner när vi är långt hemifrån? Eller handlar det om att vi aldrig missar ett tillfälle att fika? Oavsett så bestämde vi oss för att baka semlor dagen till ära, och bjuda Ina och hennes australienska pojkvän Daniel.
Det är alltid lite klurigt när man ska baka någon annanstans än hemma i sitt eget kök. Vi funderade lite över hur det skulle gå med jäsningen, och valde torrjäst efter tips från Christians syster. Och det gick över förväntan, bullarna jäste helt okej. När det gäller ingredienserna blev det lite av en chansning men resultatet blev ungefär som hemma. Grädden här i Australien smakar inte som den vi här hemma i Sverige men i helhet fungerade det bra ändå. Bullen blev mer som en muffins i konsistensen men smaken satt där ändå.
Semlan fick gott betyg av samtliga. Alla barnen åt med god aptit, Nils bara grädden men Stina och till och med Hilding tycker om den traditionella semlan.
Mitt bästa tips för godaste semlan är att använda mycket kardemumma och att göra egen fyllning.
Receptet till semlorna som vi utgick ifrån hittade vi här; Lelias semlor
Kan även rekommendera detta recept från Roy Fares, speciellt fyllningen!!
Ett recept utan socker för små magar, (och stora för den delen) hittar ni här hos easyeatingforkids.se
För den som vill prova ett nytt grepp på semlan och vill ha ett tarmflorevänligt alternativ, kolla in FoodPharmacys semmelsmoothie
Nu har vi firat fettisdagen här i Australien och nu är det er tur hemma i Sverige. Glad semmeldag 🙂